Kanser Haftası Seminerinde Onkoloji Eczacısının Yetki ve Sorumlulukları Konuşuldu

AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde görevli Ecz. Fadime Topal, Kanser Haftası dolayısıyla Fakültemiz tarafından düzenlenen etkinlikte onkoloji eczacılığı konulu bir sunum yaptı. Tıp Fakültesi Yeşil Salondaki etkinliğe öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz katıldı.

Konuşmasına, Eczacılık Fakültesi mezunlarının, eczanenler dışındaki istihdam alanlarını anlatarak başlayan Ecz. Topal, hastanede görevli bir onkoloji eczacısının görev, yetki ve sorumluluklarını örneklerle açıkladı.

AFSÜ Hastanesi Kemoterapi Ünitesindeki tedavi uygulama organizasyonunu ele alan Ecz. Topal, hastanemizin yenilikçi ve gelişime açık olduğunu belirterek uygulanan tedavilerin etkinliği üzerinde durdu. Ecz. Topal sözlerini, ilacın Ar-Ge’sinden etkisinin görülmesine kadarki süreçte aktif görev alan eczacıların, sağlık sektörünün artan talebi sayesinde istihdam sorunu yaşamadıklarını belirterek tamamladı.

Etkinlik, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkçü’nün konuğa Teşekkür Belgesi takdimi ve anı fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2024