Neutec’e İlaç Firması Gezisi Düzenlendi.

Dr. Öğr. Üyesi Muharrem ÖLÇER rehberliğinde fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Serap ŞAHİN BÖLÜKBAŞI, Dr. Öğr. Üyesi Ozan KILIÇKAYA, Arş. Gör. Halise Betül ASLAN ve Ecz. Sümeyye ÇEPNİ’nin ve 3. sınıf öğrencilerinin katılımıyla 30 Mayıs 2022 Pazartesi günü Sakarya’da bulunan Neutec firmasına ait ilaç üretim tesisine gezi düzenlendi.

Firma tarafından verilen bilgilendirme sunumu sonrasında fabrikanın çeşitli departmanları incelendi. Fabrika bünyesinde yer alan hammadde, mikrobiyoloji ve kalite-kontrol laboratuvarları, katı dozaj formu üretim tesisleri, primer ve sekonder ambalajlama alanları hakkında ilgili uzmanlar tarafından ayrıntılı bilgilendirme yapıldı ve alanlar ziyaret edildi. Firma Yetkilileri tarafından staj ve çalışma imkanları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Öğrencilerle gerçekleştirilen soru cevap sonrasında gezimiz tamamlandı.

Gezimizin düzenlenmesine katkı sağlayan Neutec İlaç Firmasına ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına teşekkür ederiz.