Fakültemiz Öğrencilerinin Projeleri TÜBİTAK Destekleme Programına Kabul Edildi

Fakültemiz 3. sınıf öğrencilerinin iki projesi TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında kabul edildi.

Proje yürütücülüğünü 3. sınıf öğrencisi Berra Nur Benzer’in yaptığı “Onosma Malatyana Bitkisinin Fenolik İçeriği ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Özütleme Tekniklerinin Etkisinin Araştırılması” başlıklı projesi TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına kabul edildi. Öğrencimiz Benzer, projesini Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü’nün danışmanlığında tamamlayacak.

Proje yürütücülüğünü  3. sınıf öğrencisi Nuran Kökener’in üstlendiği, araştırmacı olarak 3. sınıf öğrencisi Barkın Tunay’ın da katkı sağlayacağı “Pirfenidon İlaç Etken Maddesinin Elektrokimyasal Davranışının İncelenmesi ve Doğal Örneklerde Analitik Uygulaması” başlıklı proje de TÜBİTAK 2209-A kapsamında destek almaya hak kazandı. Bu projenin danışmanlığını ise Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ersin Demir üstleniyor.