Dekan Mesajı

Eczacılığın iki temel hammadde kaynağını, doğal ve sentetik yolla elde edilen ürünler oluşturur. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, “Afyon Alkaloidleri Fabrikası” ve “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi” ile özellikle doğal ürünler alanında önde gelen eczacılık fakültesi olmaya adaydır. Ayrıca fakültemizin, Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi ile sağlık bilimlerine özgü bir üniversite bünyesinde bulunması, öğrencilerinin ve akademik kadrosunun klinik alanda da yüksek donanıma sahip olmalarına imkân sağlayacaktır. Öğrenci, araştırmacı ve akademisyenlere sağlanacak bu imkânlarla ilaç sektörüne, klinik çalışmaları tamamlanmış hammaddelerin temin yolunu açacaktır. Eğitim ve araştırma alanında sahip olduğu bu donanım, mezunlarının ilaç sektörüne daha çok yönelmelerine olanak sağlayacaktır. Fakültemizin sahip olduğu bu olanaklar “Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (EUS)”nda yer alan “Klinik Eczacılık” ve “Fitofarmasi” alanlarında da eğitim alacak öğrencileri avantajlı kılacaktır.

Fakültemizin bilimsel, fiziki ve sosyal alt yapısı en kısa zamanda tamamlanacak ve eğitim-öğretime başlanacaktır. Teorik, pratik ve klinik eğitimle desteklenmiş, yapay zekâ alanında geniş bilgi ile donanmış geleceğin eczacılarını yetiştirmek üzere en yakın zamanda öğrencilerimizle buluşmayı arzu ediyoruz.

Prof. Dr. Ayşegül KÖROĞLU

Dekan V.